torsdag 5. januar 2012

Attraksjoner i Torino

Torino har blant annet over 40  museer. Å vandre rundt i byen med sine arkader, barokke bygninger og vakre piazzaer er svært fornøyelig.

    * Piazza Castello og Palazzo Reale ligger i sentrum av Torino. Plassen er en gågate med benker og små fontener, omringet av vakre, staselige bygg.
    * Via Po er en interessant gågate med lange arkader og mange historiske palasser , samt små fine kafeer. Det anbefales å starte på Piazza Castello.
    * Mole Antonelliana, et 167 meter høyt tårn bygget mellom 1798 og 1888, huser et utmerket kinomuseum. Her tar panorama heisen deg til toppen av tårnet for et nydelig utsyn over byen.
    * Palazzo Carignano er fødestedet til Vittorio Emanuele II (1820). Samlingen av Italia ble proklamert her i 1861. Det huser nå Museo del Risorgimento og du kan se de kongelige leilighetene Royal Armoury også.
    * Museo Egizio er den tredje viktigste egyptiske museum i verden. Det ligger i en stor barokk palass som også inneholder Galleria Sagauda som har en stor samling av historiske malerier.
    * Piazza San Carlo, kjent som "the drawing room in Torino", er et vakkert barokk torg med de to kirkene San Carlo og Santa Cristina samt museet over.
    * ”Shroud of Turin, eller det Holy Shroud, ligger i Torino katedralen, men er bare stilt ut hvert 10. år. Museet for Shroud of Turin er åpent daglig.
    * Il Quadrilatero er en interessant labyrint av bakgater med sprikende markeder og fantastiske kirker. Dette er også et flott sted å vandre.
    * Du finner elegante og historiske barer og kafeer er overalt i sentrale Torino. Prøv en bicerin, som er en lokal drink laget med kaffe, sjokolade og krem. De fleste kafeer i Torino har også andre trendy kaffedrikker.

Her er et bilde av Mole Antonelliana med sitt 167 meter høye tårn.
Molle

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar